Yhdessä ry:n klubitalo
Vuodesta 1980 lähtien

YHDESSÄ RY

Kolosta valoon, 40 vuotta kemiläistä mielenterveystyötä!tietoa meista

Pitkän matkaa on tultu. Kahden ihmisen tarpeista saada keskustella toisen ihmisen kanssa samanlaisista elämänkokemuksista syntyi joukko ihmisiä, jotka halusivat tavata säännöllisesti ja jakaa kokemuksiaan. 40 vuotta sitten, 25.11.1980 Kemin mielenterveystoimistolla Sauvosaarenkadulla pidettiin perustamiskokous. Yhdessä ry sai päivänvalon.

Yhdistys alkoi kokoontua Pruntsin tiloissa joka toinen sunnuntai. Kokoontumisissa keskusteltiin ja jaettiin asioita toisten kanssa. Yhdessä ry:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Keijo Lappalainen. Yhdistyksen toiminta alkoi talkootyöllä ja yhdistyksen perustamisen jälkeen aloitettiin keräämään jäsenmaksua. Yhdistyksen toimintaa järjestettiin eri paikoissa Kemin keskustan alueella. Toimintaa rahoitettiin jäsenmaksuilla, Mielenterveyden Keskusliiton ja Kemin seurakunnalta saaduilla varoilla. Yhdistys järjesti säännöllisesti erilaista kerhotoimintaa, mm. peliryhmiä ja käsityöryhmiä.

Vuonna 1997 yhdistys muutti torin laitaan Kauppakadulle. Silloin aloitettiin yhdistyksen kahvilan pito. Nimeksi tuli Torikulman klubitalo. Raha-automaatti yhdistys (RAY), nykyään STEA, myönsi rahoituksen toiminnalle ensimmäistä kertaa ja tuolloin voitiin palkata ensimmäiset työntekijät. Toiminnan alusta asti oli selvää, että yhdistys on sitä varten, että ihmiset tulisivat rohkeasti päivän valoon, eivätkä eristäytyisi toisista ihmisistä ja ihminen pystysi sairauden arvista huolimatta elämään ja osallistumaan elämän poluilla. Ja tällä ajatuksella mennään edelleen. Me autamme, kannattelemme ja tuemme edelleen.

Klubitalon toiminta on ollut vuodesta 2006 lähtien Keskuspuistokatu 21 sijaitsevassa Kemin kaupungin tiloissa. Nyt vuonna 2020 Yhdessä ry:n klubitalon toiminta on edelleen voimissaan. Yhdistyksellä on palkattua henkilökuntaa, joilla on sosiaali-terveydenalan koulutus. Meille tullaksesi ei tarvitse olla lähetettä tai diagnoosia Meillä ovensuussa on matalakynnys tulla sisään. Klubitalo on paikka Sinulle, joka olet kokenut mielenterveydenongelmia. Mielenterveyden häiriöt ovat yksilöllisiä kokemuksia. Niitä ei ole syytä lokeroida. Mielenterveys on meissä jokaisessa ja kuka tahansa voi sairastua. Yksin ei tarvitse jäädä.

Tervetuloa meille!

Lue yhdistyksen säännöt tästä linkistä.